Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Hanny en Martien van Asseldonk, en wij hebben al sinds 2001 met veel plezier een zorgboerderij.
We hadden vanaf de 80-er jaren een melkveebedrijf. Vanaf het begin hebben we stagiaires gehad; van de Middelbare Landbouwschool. Daarna internationale stagiaires, via de Stichting Uitwisseling. Wat hebben wij al veel nationaliteiten over de vloer gehad!

In die tijd kwamen we in contact met Novafarm, een Brabants project waarin tijdelijk en op een kleinschalig niveau mensen met een verslavingsachtergrond op onze boerderij wonen en werken. Mooie tijden, mooie ervaringen. Dit is de opstap geweest naar het uitbreiden van de zorgboerderij. Nu werken we samen met een enthousiast team aan goede zorg voor onze mensen op de boerderij. Met z'n allen zorgen we voor de dieren en de groentetuin.

De zorgboerderij
De zorgboerderij beschikt over een grote moestuin. De groentes worden met veel zorg geteeld en verkocht. Ook hebben we iedere dag verse eieren te koop van onze eigen scharrelkippen. Verkoop van groentes, eieren en diverse plantjes gebeurt voor de moestuin aan de weg het Ham. Op een onbemande kar staan alle seizoensproducten en dagelijks verse eieren uitgestald. Betalen kan men enkel contant in het kistje aan de verkoopkar.

De Brandrode runderen van onze zorgboerderij grazen in het natuurgebied het Aa-dal en de Aa-broeken in Veghel. Vanaf half april lopen de koeien (moeders) vanuit de stal naar de diverse gebieden langs de Aa. Later wordt daar de stier (vader) aan toegevoegd en worden de kalfjes geboren. Tot 1 november, dan gaan alle runderen weer naar een droge warme stal. Het smaakvolle vlees van deze natuurlijke grazers vind je bij Slagerij Pennings in Veghel.
 


Zorg en aanbod
Op onze zorgboerderij kunnen mensen terecht voor wonen en dagbesteding. Dit zorgaanbod kan zowel met een PGB (persoons gebonden budget) als ZIN (zorg in natura) indicatie. Voor het aanbieden van ZIN, zijn wij aangesloten bij het SZZ (samenwerkende zorgboerderij zuid). Iedere drie jaar vindt er een audit plaats op onze zorgboerderij voor het behouden van het kwaliteitswaarborg keurmerk voor zorgboerderijen.

Wonen:
Sinds 2001 is het mogelijk om op onze zorgboerderij te wonen in combinatie met dagbesteding. We hebben een gezamenlijke ruimte met een biljart, voetbalspel, dartbord, gezelschapsspellen, tafeltennis tafel. En uiteraard is dit de juiste plek om gezellig samen te zijn.

Dagbesteding:
We hebben een gevarieerd aanbod van werkzaamheden, zowel met dieren als in het groen. Ieder zijn talenten worden optimaal benut. Een aantal werkzaamheden op onze zorgboerderij:

 • het werken in de moestuin
 • onderhoud van tuin en erf
 • voeren en verzorgen van de dieren
 • schilderwerkzaamheden
 • klusjes op de boerderij/zorgboerderij

Doelgroep
Onze doelgroep zijn mensen met een:

 • licht/matige verstandelijke beperking
 • alcoholverslaving of alcoholverleden
 • psychische problematiek
 • visuele beperking
 • afstand tot de arbeidsmarkt
 • drugsverleden

Bij Zorgboerderij 't Ham is de volgende vacature beschikbaar: