Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder zijn de antwoorden op veelgestelde vragen te vinden.


 1. Je gaat naar de homepage.
 2. Op de homepage vind je twee velden die je kunt invullen om naar vacatures te zoeken, dit zijn de functietitel en de locatie waar je wilt werken. Vul de velden in op basis van je wensen en klik op ‘Ja, zoek passende banen’.
 3. Alle vacatures die voldoen aan jouw eisen worden nu vertoond op een nieuwe pagina. Aan de linkerkant van de pagina vind je nog een aantal aanvullende filters die je kunt invullen om nog specifieker te zoeken, zoals: uren, beschikbaarheid, werk- en denkniveau, datum van plaatsing en branche. Vul de gewenste aanvullende filters in.
 4. Alle relevante vacatures op onze website verschijnen nu op je beeldscherm, je kunt nu op zoek naar de gewenste baan. Klik de vacature open voor meer informatie en solliciteer via de 'solliciteer nu' button.
 • Kijk bij ‘meer informatie’ onderaan de vacaturetekst. Vaak vermeldt de werkgever hier meer contactinformatie.
 • Ook onderaan de vacature vind je het blauwe blok ‘hier ga je werken’. Daar vind je meestal het e-mailadres en/of het telefoonnummer van de organisatie.
 • Organisaties plaatsen en beheren zelf hun vacatures op onze website. Wij kunnen je daarom inhoudelijk niet verder helpen met vragen over de vacature, (de status van) je sollicitatie, etc. Wij adviseren je via bovenstaande mogelijkheden zelf contact op te nemen met de organisatie uit de vacature. 
 1. Open de vacature waarop je wenst te solliciteren.
 2. Klik vervolgens op de button ‘solliciteer nu’.
 3. Vul de gevraagde gegevens in, volg eventuele aanwijzingen of stappen en verstuur altijd je sollicitatie.
 4. Jouw sollicitatie komt altijd direct terecht bij de organisatie uit de vacature. Heb je vragen over het solliciteren of (de status van) jouw sollicitatie? Neem contact op met de organisatie uit de vacature; de contactgegevens vind je veelal in de vacature bij 'meer informatie' of in het blauwe blok 'hier ga je werken'. 
Voor informatie over je sollicitatie kun je terecht bij de organisatie uit de vacature; de contactgegevens vind je veelal in de vacature bij 'meer informatie' of in het blauwe blok 'hier ga je werken'. Organisaties plaatsen en beheren namelijk zelf hun vacatures op onze website. Wij kunnen je daarom inhoudelijk niet verder helpen met vragen over de vacature, (de status van) je sollicitatie, etc. 
Om een overzicht te zien van je sollicitaties, log je in in je account: 
 1. Rechtsboven in het beeldscherm vind je ‘mijn job alerts’, klik op inloggen. Vul je e-mailadres en wachtwoord in, of vraag je wachtwoord op als je deze vergeten bent.. 
 2. Je bent nu ingelogd. Klik in het menu aan de linkerzijde van het beeldscherm op ‘mijn sollicitaties’.
 3. Zie je geen sollicitaties verschijnen en heb je de afgelopen tijd wel gesolliciteerd op vacatures via onze website? Het kan zijn dat de organisatie uit de vacature je heeft doorgestuurd naar hun eigen website om daar te solliciteren. Omdat je daarmee weg bent van onze website hebben we deze gegevens helaas niet voor je kunnen opslaan in je account op NederlandVacature.
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en maak een job alert. 
 • Met het job alert kun je per mail de nieuwste vacatures op NederlandVacature.nl toegestuurd krijgen, die je ingevuld hebt bij jouw job alerts.
 • Jij bepaalt zelf hoe vaak je mails van ons wilt ontvangen. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks, wekelijks of maandelijks de nieuwste vacatures toegestuurd te krijgen.
 • Wil je ook vacatures van uitzendbureaus? JoBBsquare is een onderdeel van NederlandVacature dat vacatures aanbiedt die geplaatst zijn door uitzendbureaus: direct solliciteren en meteen aan het werk bij jou in de buurt. Zet de optie in je account dan op 'ja' en klik op 'opslaan'. 
 • Het job alert is gratis, van zowel NederlandVacature als van JoBBsquare.
 • Volg de link via registreren. Vul het e-mailadres in waarop je de mails wenst te ontvangen en kies een wachtwoord. Klik vervolgens op ‘Job alert maken’. Je hebt nu een job alert gemaakt. Vul nog aan: 'mijn gegevens' en 'mijn job alerts' en klik natuurlijk onderaan de pagina op 'opslaan' om de nieuwste vacatures te kunnen ontvangen. 
 • Wil je ook vacatures van uitzendbureaus? JoBBsquare is een onderdeel van NederlandVacature dat vacatures aanbiedt die geplaatst zijn door uitzendbureaus: direct solliciteren en meteen aan het werk bij jou in de buurt. Zet de optie in je account dan op 'ja' en klik op 'opslaan'. 
Om ervoor te zorgen dat je relevante vacatures ontvangt per mail, klik je in je account op ‘mijn job alerts’. Je vult hier jouw wensen in voor het vinden van passende vacatures. Klik vervolgens op ‘opslaan’ om jouw wensen op te slaan. Je krijgt nu vacatures per mail toegestuurd die relevant zijn voor jou.
Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Zo meld je je af en/of verwijder je je account:
 • Onderaan de e-mail vanuit het job alert kun je klikken op de link ‘afmelden’.
 • Je kunt ook inloggen in je account en klikken op ‘mijn gegevens’ en daarna op 'afmelden/verwijderen'. Kies de gewenste optie(s) en bevestig met de knop 'afmelden'.
Ga naar het inlogscherm en klik op ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’. Vul vervolgens je e-mailadres in en klik op de button ‘Ja, ik wil een nieuw wachtwoord’. Je krijgt nu een mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.
Je kunt het e-mailadres voor je account zelf wijzigen. Log eerst in in je account via inloggen. Ga naar ‘mijn gegevens’ en klik op ‘wijzigen e-mail’. Je komt nu terecht op een nieuwe pagina waarop je een nieuw e-mailadres kunt opgeven.
De mogelijkheid bestaat dat je jezelf al eens eerder bij ons hebt aangemeld met het e-mailadres waarmee je een account probeert aan te maken. Het kan daarom zijn dat het opgegeven e-mailadres al bij ons bekend is. Klik op ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’. Vul vervolgens het e-mailadres in en klik op ‘Ja, ik wil een nieuw wachtwoord’. Er wordt nu een mail naar je e-mailadres verzonden waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.
Het kan verschillende oorzaken hebben dat je niet kunt inloggen in je account.
 • Check eerst of het e-mailadres overeenkomt met het e-mailadres dat je tijdens het maken van het job alert hebt ingevuld.
 • Check daarna of je het wachtwoord hebt ingevoerd zoals je dit hebt ingesteld tijdens het maken van het job alert (inclusief hoofd- en kleine letters), of stel een nieuw wachtwoord in via ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’
 • Wanneer je het wachtwoord hebt gekopieerd, controleer dan goed of je geen extra spaties/tekens hebt meegenomen in de kopie die je hebt ingevoerd.
 • Is van bovenstaande gevallen geen sprake? Neem dan contact met ons op voor hulp.
Wij zijn op verschillende manieren bereikbaar voor jou.
 • Per mail: werkvinden@NederlandVacature.nl
 • Telefonisch: +31 (0)411 68 95 38
 • Facebook chat