Over ons

‘Worden wie je bent’, dat is het motto van de Young Waldorf School Rotterdam
YWSR is een afdeling van Young Rotterdam vmbo en ontstaan vanuit een samenwerking met het Rudolf Steiner College.
We richten ons op het ontwikkelen van het individu. Kunstzinnige- en ambachtelijke vakken vormen de kern van ons onderwijs; via het doen, ontdekken leerlingen waar hun talenten en drijfveren liggen. We leren ze vaardigheden, zodat ze in een veranderende maatschappij weten wie ze zijn en wat ze kunnen.  Het onderwijs wordt volgens het leerplan van Rudolf Steiner aangeboden. De periodes sluiten aan bij de leeftijdsfase van de leerlingen en we beschouwen deze dan ook als ontwikkelingsstof voor onze leerlingen. In het leren vinden we het belangrijk het denken, het voelen en het willen aan te spreken.
Het doel van de Young Waldorf School Rotterdam is dat leerlingen de aandacht krijgen die nodig is om zich in hun denken en doen te kunnen ontwikkelen tot kritische, sociaal betrokken en initiatiefrijke vrijdenkende mensen. 
 

Young Rotterdam vmbo bestaat uit de afdelingen Young Business School Rotterdam (300 leerlingen) en Young Waldorf School Rotterdam (150 leerlingen).

Wij zijn SARO 
Young Waldorf School Rotterdam is onderdeel van SARO, een Rotterdams onderwijsbestuur voor primair en voortgezet onderwijs. SARO gaat en staat voor een samenleving waarin ons onderwijs ieder kind dezelfde kansen biedt, van 0 tot 18 jaar. Op al onze scholen werken we dagelijks aan goed onderwijs en werken we in een fijne omgeving waar we met en van elkaar leren. Binnen en buiten onze school, want bij SARO heb je nog 2100 collega’s. SARO daagt je uit om creatief te denken, SARO biedt professionele ruimte om te groeien en moedigt je aan om ervoor te gaan: Samen Ambitieus Rotterdams Onderwijs.