Over ons

Het Willibrord Gymnasium geeft met overtuiging invulling aan haar identiteit als algemeen bijzondere school. We zijn toegankelijk voor alle leerlingen, neutraal en niet gebonden aan een levensbeschouwelijke of maatschappelijke stroming. We zijn het enige categorale gymnasium in een brede regio en hebben een regionale functie. We rekenen de hele Brainport regio tot ons voedingsgebied en zien dat leerlingen vanuit geheel Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg ons weten te vinden. De leerlingen worden opgeleid voor een gymnasiumdiploma. Ze bereiden zich in een gymnasiale omgeving voor op hun toekomst in de maatschappij. Een veilige school waar leerlingen zich gekend weten. Een school waar leerlingen zichzelf mogen zijn en waar ze maximaal uitgedaagd worden om hun eigen talenten te ontwikkelen. Een school die kansen biedt.
 
Je voelt je thuis op het Willibrord
Leerlingen voelen zich snel thuis op het Willibrord Gymnasium. De klassen waarin leerlingen beginnen, blijven meestal 2 tot 3 jaren bij elkaar. Zo ontstaat er een hechte, respectvolle band tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en docenten. 

Ontwikkeling van talenten
Het Willibrord Gymnasium biedt leerlingen met vwo-capaciteiten in de meest vormende periode van hun leven de mogelijkheid om kennis te verwerven, hun persoonlijkheid en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In het personeels- en scholingsbeleid richten we ons op de ontwikkeling van de competenties om de juiste combinatie tussen sturen, vragen, coachen en enthousiasmeren van de docenten en oop’ers in het onderwijsleerproces mogelijk te maken. We bieden goede scholingskansen en groeimogelijkheden in de beschikbare functies.