Over ons

Wij-land
Wij-land is van ons allemaal, in evenwicht met de natuur en duurzaam voor ons en onze omgeving. Wij-land ligt in de weilanden van de Zaanse polders. Wij-land biedt een goede bodem op de brede vorming van jonge mensen op de wereld van straks.

Onze speerpunten zijn:

Cultuuronderwijs heeft een duidelijke functie op CBS Wij-land. Het gaat over de kennismaking met kunst en cultuur. Een kind heeft handvatten nodig om de wereld waarin hij leeft te begrijpen, er greep op te krijgen en er een eigen weg in te vinden. Daarbij speelt het cultureel bewustzijn, en kunst als onderdeel van dat bewustzijn, een doorslaggevende rol. Door cultuureducatie te verankeren in ons onderwijs wordt het creatieve vermogen van leerlingen sterker ontwikkeld. Hiervoor gebruiken wij het Bildungs-Agoramodel. Het Agoramodel geeft de leerkracht de mogelijkheid om verbindingen te maken tussen de verschillende vakgebieden en om leerlingen creatief te laten denken.

Wetenschap & Techniek houdt de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen springlevend en doet een sterk beroep op de 21ste eeuwse vaardigheden. Zoals samenwerken, creativiteit en communiceren, probleemoplossend vermogen, en zelfstandig en kritisch denken. Dat is al reden genoeg om met W&T aan de slag te gaan. Op Wij-land hebben we een wetenschap-en techniekcoach. Op Wij-land wordt W&T zoveel mogelijk geïntegreerd aangeboden door aan te sluiten bij diverse thema’s in alle groepen. Denk daarbij aan bouwen, programmeren, maken van knikkerbanen, chemische reacties, warenonderzoeken en zwaartekracht proefjes. Ons doel is daarbij het ontwikkelen van een kritische, onderzoekende houding. Op beide locaties is een techno-lab en wordt wekelijks druk bezocht.

De Kanjertraining. Deze methode gaat over het bevorderen van onderling vertrouwen in groepen. Vertrouwen is de basis voor het creëren van rust in de klas, het stimuleren van sociale veiligheid en een prettig schoolklimaat. Op Wij-land leren de kinderen, leerkrachten en ouders met behulp van Kanjertraining zich op een positieve manier te handhaven in sociaal stressvolle omstandigheden. Onder het motto: Wat je meemaakt is interessant vervelend of naar, maar hoe je ermee omgaat is belangrijker, dat vormt je.

Eco-school. Wij-land gaat voor duurzaam! Duurzaamheid in, op en om de school, thuis en Nederland en overal op de wereld gaat over de kwaliteit van leven. Leerlingen brengen veel tijd door op school. School is voor leerlingen een vertrouwde omgeving en daarom de plek waar zij op een aansprekende manier kunnen leren over de verschillende onderwerpen die verbonden zijn met duurzaamheid. Onze leerlingen leren op praktische wijze te zorgen voor zichzelf, voor anderen en de wereld om hen heen. Wij-land wil kinderen in de maatschappij zetten die initiatief nemen, verantwoordelijkheid nemen, meedenken. Door eco-school te worden, en het inzetten van de (democratisch gekozen) leerlingenraad doen we dat.

Engels op Wij-land. Op een speelse manier zijn we bezig met de Engelse taal. Door het vroegtijdig richten op de vaardigheden luisteren, lezen, spreken en schrijven gaan de kinderen goed voorbereid naar het Voortgezet Onderwijs.
Hiermee verzorgen wij goed en eigentijds onderwijs dat gericht is op de brede ontwikkeling van het kind. Kinderen worden op onze school goed voorbereid op het leren en leven in de maatschappij.

Bij Wij-land is de volgende vacature beschikbaar: