Over ons

WBS: Een sterke basis om samen te leren, te ervaren en te groeien

Gelegen op een door groen omzoomd eiland in de Rijswijkse wijk ‘Hoekpolder’, wat zorgt voor een veilige speel- en leeromgeving, ligt de Wethouder Brederodeschool (WBS). Hier werkt een enthousiast team samen met betrokken ouders en ongeveer 245 leerlingen aan traditioneel, stimulerend en kwalitatief onderwijs. In alle 9 groepen wordt op 3 niveaus gewerkt met het leerstofjaarklassensysteem.

Wij werken vanuit onze kernwaarden vertrouwen, aandacht, groei en nieuwsgierigheid. Wij staan open voor nieuwe dingen en blijven leren en ontwikkelen. Wij zien, helpen en waarderen elkaar en zorgen voor een positieve sfeer. Wij zijn oprecht, doen wat we zeggen en vertrouwen op onze kennis en kunde. We blijven in beweging en zijn verantwoordelijk voor onze eigen ontwikkeling.
Wij geven vorm aan deze kernwaarden door coöperatieve werkvormen, onderzoekend en bewegend leren en eigenaarschap.
Op de WBS wordt met behulp van PBS (Positive Behavior Support) gewenst gedrag gestimuleerd en versterkt en probleemgedrag voorkomen, met als doel het creëren van een positieve en sociale omgeving die het leren bevordert.
Daarnaast zijn wij trots om een opleidingsschool te zijn. De WBS biedt daarmee PABO studenten de kans zich verder te ontwikkelen tot leerkracht. Wij vinden het belangrijk om te blijven ontwikkelen en we helpen elkaar om te groeien. We dragen samen verantwoordelijkheid voor ons onderwijs en vinden openheid en actieve samenwerking met elkaar en met ouders hierbij belangrijk. Omdat leren meer is dan alleen kennis opnemen, richten we ons ook op het aanleren van vaardigheden als samenwerken, probleemoplossend vermogen, creativiteit, kritisch denken en communiceren.