Over ons

“Help mij het zelf te doen”

WereldKidz Montessori Griffensteyn wordt bezocht door circa 200 kinderen. De kinderen zijn verdeeld over 4 units: een unit voor de onderbouw, een unit voor de middenbouw, een unit voor de bovenbouw en een unit voor kinderen die, vanaf groep 4, voltijds onderwijs voor hoogbegaafden volgen. Iedere unit bestaat uit twee basisruimtes die onderling aan elkaar verbonden zijn. De units bieden een voorbereide (leer)omgeving met verschillende werkplekken voor onder andere het zelfstandig werken door de kinderen en het geven van instructies door de leraar die aansluiten bij de onderwijsbehoeften van de kinderen in de unit. Het onderwijs in iedere unit wordt verzorgd door een team van leraren en ondersteuners. Samen wordt er gewerkt, geleerd en zijn ze collectief verantwoordelijk voor de kinderen en het onderwijs in de unit.

Visie op onderwijs
Het uitgangspunt is dat een kind een natuurlijke, noodzakelijke drang tot zelfontplooiing heeft. We onderkennen wat de behoeften van een kind zijn en spelen daarop in door de juiste omgeving en materialen te bieden.

Montessori-Missie
De benodigde hulp bieden, waardoor het kind zich kan ontwikkelen tot een zelfstandige persoonlijkheid die verantwoordelijkheid kan en wil nemen voor zichzelf, zijn omgeving en de samenleving waarvan zij deel uitmaakt.

Montessori-Motto
Help mij het zelf te doen

Montessori-Waarden
Vertrouwen in het kind
Zelfstandig in een voorbereide omgeving
Keuzevrijheid
Ontwikkeling in heterogene groepen
Ouders als partners