Over ons

Werken bij Waterschap Zuiderzeeland
Werken bij Waterschap Zuiderzeeland betekent werken aan schoon en voldoende water. En ervoor zorgen dat mensen in veiligheid kunnen leven, in onze steden en op het platteland. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Ons werkgebied bevindt zich namelijk op de bodem van de vroegere Zuiderzee.
 
Daarom zijn we dagelijks direct en indirect bezig met water. Van zuiveringstechnicus tot bestuurder en van dijkopzichter tot adviseur. Wat ons drijft? Dat niet alleen onze generatie droge voeten heeft, maar onze kinderen en kleinkinderen ook.
 
Werken bij Waterschap Zuiderzeeland is verrassend veelzijdig. Niet gek eigenlijk, als je beseft dat we ons werk doen in een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk Ên klimatologisch.
 
Natuurlijk: we zijn een bestuurlijke organisatie en van een beetje polderen op z’n tijd schrikken we niet terug. We hebben onze basis op orde en vernieuwen waar kan. Door elkaar veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, bijvoorbeeld.
Werken bij Waterschap Zuiderzeeland betekent vooruitdenken. Vooruitdenken over duurzaamheid, de effecten van klimaatverandering en de kansen van de circulaire economie. En vooruitdenken over je eigen, persoonlijke ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal.