Over ons

Het Veurs Lyceum is een kleinschalige school voor gymnasium, atheneum, havo, mavo én technasium in Leidschendam-Voorburg. Met ruim 780 leerlingen is de school relatief klein. We kennen elkaar daardoor snel en de sfeer is goed en persoonlijk. Ons motto is: wij doen het samen. 

Elke leerling kiest vanaf de brugklas voor óf de Sportklas óf het Technasium. Met deze twee uitdagende programma’s bieden we leerlingen écht iets extra’s. In de Sportklas leren de leerlingen meer dan alleen bewegen; zij leren hier ook goed communiceren, samenwerken en organiseren. Op het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal. Leerlingen werken in teamverband aan een opdracht van een bedrijf en leren vaardigheden voor de toekomst. Het Veurs Lyceum is bovendien het enige Technasium in de regio en heeft daarom een unieke positie. 

Op het Veurs werken we met een uniek rooster: het flexrooster. De lesdag bestaat uit 3 of 4 lessen van 80 minuten. Leerlingen hebben daardoor minder vakken op één dag, minder leswisselingen en een minder volle rugzak. Docenten hebben daardoor maximaal 4 klassen op een dag. Naast deze drie of vier lessen volgen de leerlingen flexuren die ze zelf invullen met verdieping, verbreding of ondersteuning.  Hierdoor worden leerlingen écht eigenaar van hun eigen leerproces. 

Je zult op het Veurs Lyceum collega’s treffen die graag ontwikkelen en vernieuwen binnen en buiten hun eigen vak.

Bij Veurs Lyceum is de volgende vacature beschikbaar: