Over ons

Vermilion Energy produceert aardgas uit kleine velden voor Nederlandse huishoudens en bedrijven. Aardgas is onmisbaar in de energietransitie.

Aardgas en de energietransitie
De energietransitie is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Wij zitten daar als Nederlandse aardgasproducent middenin. Maar hoe snel alle ontwikkelingen ook gaan, er is niet genoeg duurzame energie om aardgas te vervangen. Aardgas is daarom nog onmisbaar in Nederland. De Rijksoverheid wil ook niet dat we al ons gas uit het buitenland halen. Dat komt omdat dit zorgt voor extra CO2-uitstoot. Bovendien zijn we dan afhankelijk van het buitenland voor onze energie.
 

Meer dan alleen veilige gasproductie
Vermilion werkt op een veilige en verantwoorde manier in kleine gasvelden. Dit doen we volgens strenge normen en met moderne technieken. Vermilion biedt werk aan honderden mensen in heel Nederland, vooral in Friesland. Als werkgever hebben we zelf mensen in dienst. Daarnaast zorgen onze activiteiten voor werkgelegenheid bij andere organisaties. Bijvoorbeeld bij onderhoudsbedrijven.

En we doen meer. We vinden het belangrijk om iets extra’s te doen voor de regio’s waarin wij actief zijn. Bijvoorbeeld door ons in te zetten voor vrijwilligerswerk. Of met ons Omgevingsfonds voor lokale verduurzamingsprojecten.

Bij Vermilion Energy is de volgende vacature beschikbaar: