Waarom onze organisatie

Unieke high-end projecten
Inspirerende werkomgeving waarbij geen dag hetzelfde is
Meebouwen aan belevenissen

Wij bieden

Salarisschaal conform CAO
Opleidingsbudget
Pensioen

Over ons

‘DENKEN, DURVEN, DOEN’ 

Verel heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van internationale tentoonstellingen en interieuraankleding. Op een eigenzinnige manier richten zij zich op de internationale interieur- en standbouw. 

Hun missie? Verel zorgt altijd voor een oplossing: innovatief en financieel verantwoord van ontwerp tot uitvoering. Of het nu gaat om de inrichting van een kantoor, restaurant, winkel of het plaatsen van een internationale stand: het proces start met een vraag waar zij een passend antwoord op hebben. 

Dit doen ze vanuit hun strategie waarin ze een rendabele investeringen voor de klanten combineren met MVO, het verantwoord omgaan met milieu, mens en materialen.

Onze waarden

Resultaatgericht
De combinatie van (digitale) technologie en ambacht garandeert een indrukwekkend resultaat en een optimale beleving. Daarin durven ze grenzen op te zoeken om de wereld te veroveren.
Doelgerichtheid / Daadkracht
Verel bouwt al sinds 2004 aan belevenissen en weet als geen ander een merkverhaal te vertalen naar een 5D ervaring (zien, horen, voelen, ruiken en proeven).
Kundig
Door een levendige discussie met creatieve en professionele sparringpartners ontstaan de beste ideeën.
Samen
Ondanks dat Verel snel groeit, blijft het familiegevoel heersen in het team. Iedereen is persoonlijk benaderbaar en staat open om elkaar te helpen. Bij Verel kunnen collega’s op elkaar bouwen!
Wat gaaf is aan ons werk is dat wij als bedrijf vanuit allerlei takken dingen kunnen doen, zoals 'licht aansturen', 'geluid aansturen', de media doen, etc.
Stan Coppens Senior Standbouwer

Hoe ziet je sollicitatieprocedure eruit?

Sollicitatie
Solliciteren doe je met je cv en eventueel een motivatiebrief. Eén van onze recruitment consultants zal jouw sollicitatie behandelen. Geen zorgen; je hoort zo snel mogelijk van ons!
Eerste reactie
Zien we een match? Dan bellen we je om wat vragen te stellen. Hierna plannen we een telefonische intake of video call in. In dit gesprek leren we je graag beter kennen.
Eerste interview
Ziet de werkgever ook een match? Dan mag je op kennismakingsgesprek. Dit is dé kans om een goede indruk te krijgen van de organisatie, functie en jouw werkplek.
Tweede interview
Voor beiden goed bevallen? Dan wacht een tweede en eventueel derde gesprek.
Aanbod
Werkgever enthousiast? Jij overtuigd? Top! Dan zal de werkgever je een aanbod doen.