Over ons

Het Vechtstede College is een bruisende, goed georganiseerde, middelgrote school voor mavo, havo en (tweetalig) vwo in Weesp. Wij bieden goed onderwijs: onze resultaten zijn uitstekend. Ons onderwijs is bovendien vernieuwend, bijvoorbeeld in ons stromenonderwijs en op het gebied van ICT. Zo werken al onze docenten en leerlingen met een Chromebook en in de Google Classroom-omgeving. 

 

Wij zijn ambitieus en toekomstgericht. Vanuit een warm pedagogisch klimaat bieden we uitdagend en gedifferentieerd onderwijs. We hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen en bieden veel ruimte en keuze. Dat leidt tot goede resultaten, enthousiaste leerlingen en veel belangstelling van toekomstige leerlingen en hun ouders. 

 

We willen onze leerlingen een brede ontwikkeling geven. Dat doen we door aandacht te besteden aan actuele en relevante maatschappelijke thema’s zoals internationalisering, duurzaamheid, digitalisering en burgerschap.

 

Daarnaast vinden wij cultuur belangrijk voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Elk jaar zijn er veel leerlingen en docenten betrokken bij onze culturele activiteiten, zoals het Vechtstede Theater, het Open Podium en VSC Cultureel. 

 

Op het Vechtstede worden zowel leerlingen als docenten uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen én hebben ze het naar hun zin!