Over ons

Het Varendonck College is een brede, ambitieuze streekschool met locaties in Someren (PrO-vmbo) en Asten (havo-vwo) waar we continu aan het werk zijn om het onderwijs voor onze leerlingen nog beter te maken. Onder de noemer Varendonck Vooruit! werken we toe naar maatwerk voor leerlingen om zo het eigenaarschap en de zelfstandigheid van leerlingen, en daarmee de motivatie, te vergroten. We geven dit onder andere vorm via keuzewerktijd, maatwerktijd, modulair werken en het werken op leerpleinen. Naast boeken gebruiken leerlingen ook digitale, adaptieve methodes via Bring your own device.

De PrO-VMBO-locatie in Someren biedt 600 leerlingen de mogelijkheid om uit te stromen in één van de profielen PIE, BWI en D&P en vanaf 2024 ook T&T. De GTL-leerlingen krijgen standaard een extra vak aangeboden: mavo-XL. Middels Sterk Techniek Onderwijs zetten we stevig in op het enthousiasmeren van jongeren voor de techniek in de breedste zin van het woord. We gebruiken hierbij de cyclus onderzoekend en ontwerpend leren in de hele school. We werken toe naar geïntegreerde opdrachten zodat de leerling keuzes kan maken binnen het STEAM-concept (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.)

Op de havo-vwo-locatie (incl. gymnasium) in Asten kiezen 800 leerlingen, naast het reguliere programma, voor technasium of tweetalig onderwijs (Engels). Na de driejarige brede brugklas kiest de leerling een van de uitstroomprofielen CM, EM, NG of NT. We zijn Goethe-partnerschule en bieden leerlingen in de bovenbouw een IB-programma en/of het vak Onderzoeken en Ontwerpen aan.

Bij Varendonck-College zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: