Over ons

De USV:
De Utrechtse Schoolvereniging (USV) is een dynamische éénpitter, waar modern klassikaal onderwijs wordt gecombineerd met projectonderwijs en creatief onderwijs onder de paraplu van 21e eeuwse vaardigheden. Op de USV kunnen kinderen hun talenten onderzoeken en ontwikkelen, onder het motto: “Op de USV word je gekend en kun je groeien in wie je bent”.

Het team van de USV, bestaande uit groepsleerkrachten, leerkrachtondersteuners, een muziekdocent, een leerkracht beeldende vorming, een dramadocent, gymdocenten, een remedial-teacher, een plusgroepleerkracht, een ib-er, een conciërge, een adjunct-directeur en een directeur, geeft samen vorm aan het onderwijs binnen de USV.

Jaarlijks worden er meerdere creatieve workshops gegeven aan de kinderen en is er een samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties.
 
De USV heeft negen groepen en is gevestigd in een schitterend goed onderhouden monumentaal schoolgebouw in Utrecht-Oost. De afgelopen jaren is het pand van binnen grondig gerenoveerd op het gebied van duurzaamheid.