Over ons

Algemeen
De Twiskeschool is een openbare basisschool gelegen in de wijk Kadoelen. Zo’n 500 leerlingen gaan dagelijks naar de Twiskeschool. Er werken zo’n 35 leerkrachten.

Karakter van de school
De werkwijze is handelingsgericht, wat wil zeggen dat instructie en verwerking op niveau worden aangeboden. De leerkrachten zorgen er voor dat er voldoende afwisseling is door de leerstof in groepjes of individueel te laten verwerken. Het accent ligt vooral op de vakken: spreken, lezen, taal en rekenen. Naast deze hoofdvakken en uiteraard de bekende vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis, bewegingsonderwijs en tekenen besteedt de school veel aandacht aan sociale vaardigheden. Hoe ga je met elkaar om en wat kun je wel en niet tegen elkaar zeggen? Door te werken met dag- en weektaken leren de kinderen hun werk in te delen en wordt al doende de zelfstandigheid vergroot.
Veel nadruk wordt gelegd op het werken met computers. Al vanaf groep twee leren de kinderen op eenvoudige wijze omgaan met de computer. In hogere groepen leren de kinderen tekstverwerken, informatie zoeken op het internet, e-mailen en werken met educatieve programma’s. In alle groepen staan één of meer computers. Ook hebben de kinderen de beschikking over een computereiland, waar ze individueel aan opdrachten aan een computer kunnen werken.
Van alle leerlingen worden de vorderingen bijgehouden in een leerlingvolgsysteem. Aan de leerlingen die extra zorg nodig hebben, wordt ondersteuning geboden door een interne begeleider en de groepsleerkracht tijdens de momenten dat de leerlingen zelfstandig aan het werk zijn.

Bij Twiskeschool is de volgende vacature beschikbaar: