Over ons

Thorbecke Talentschool Rotterdam is een openbare scholengemeenschap met drie locaties. Onze Rotterdamse locaties zijn Thorbecke Prinsenlaan (mavo, havo vwo), en Thorbecke Alexanderlaan (vmbo b/k met en zonder LWOO). De derde locatie is Thorbecke Nieuwerkerk ad IJssel (mavo en onderbouw havo vwo).
In totaal zitten er 1550 leerlingen op onze school.

Thorbecke Talentschool Rotterdam is een Topsporttalentschool. Dat betekent dat topsporttalenten hun topsportcarrière goed kunnen combineren met hun schoolopleiding. Veel van deze sporters volgen onderwijs op afstand of op de Feyenoord Academie. Ook leerlingen met een Dans- en muziek status volgen lessen bij ons op school. Onze scholen zijn een vooropleiding voor Lucia Marthas.

Ook andere leerlingen krijgen op Thorbecke de kans om aandacht te besteden aan hun sport- en dans talenten in de ‘profielen’. Zo zijn er Highschools voor voetbal, basketbal, dans en boksen. Deze profielen zijn er voor alle leerlingen en elk onderwijsniveau. Binnen Thorbecke zijn ‘plek-, plaats- en tijdsonafhankelijk leren’ belangrijke begrippen.

Bij Thorbecke Talentschool Rotterdam zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: