Over ons

Via VOTA kom je verder!

VOTA helpt onderwijspersoneel in Twente en de Achterhoek vooruit. We bieden jou als medewerker de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te werken zoals jij dat wilt. Tegelijkertijd geven we scholen meer controle over hun personeelsbezetting. Via VOTA kom je verder!

WIJ ZIJN VOTA
VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek en is een samenwerkingsverband van zes zelfstandige VO-scholen: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Het Assink lyceum en het Staring College.
Zij hebben de krachten gebundeld en gaan via VOTA gezamenlijk aan de slag met de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort

VOORUIT MET VOTA
In de regio Twente en de Achterhoek staan we voor een uitdaging: aan de ene kant hebben we een lerarentekort, onder meer door vergrijzing, en aan de andere kant hebben we te maken met bevolkingskrimp. Met als direct gevolg: minder leerlingen. Vooral zelfstandige scholen, zoals de zes VOTA-scholen, zijn hierdoor op het gebied van personeel kwetsbaar. Door samen te werken in VOTA trotseren zij, met behoud van zelfstandigheid, dit complexe arbeidsmarktvraagstuk en dragen zij via gezamenlijk personeelsbeleid bij aan de verbetering van de onderwijskwaliteit. Met een vacaturebank, een gedeelde vervangingspool, loopbaancoaching en een vitaliteitsprogramma voor docenten van alle aangesloten scholen, helpt VOTA het onderwijs in Twente/Achterhoek vooruit.

                                                                          KLIK HIER VOOR ONZE VACATURES