Over ons

Het Stedelijk College Eindhoven (SCE), het Strabrecht College in GeldropĀ en de International School Eindhoven (ISE) zijn onderdeel van de Stichting Internationaal en Lokaal Funderend Onderwijs (SILFO). De stichting staat voor excellent onderwijs in een internationale toptechnologieregio.

Het Stedelijk College Eindhoven bestaat uit twee locaties. De locatie Henegouwenlaan omvat de opleidingen vwo (gymnasium en atheneum), havo en mavo. Van alle opleidingen wordt tevens een tweetalige variant aangeboden.

De locatie Oude Bossche Baan verzorgt mavo en alle overige leerwegen in het vmbo, deels via leerwegondersteunend onderwijs. Hier is ook een eerste opvang voor anderstaligen (EOA) gehuisvest.

De International School Eindhoven bestaat uit twee afdelingen. De Primary School verzorgt Nederlandstalig primair onderwijs en Engelstalig primair onderwijs (International Primary Curriculum). De Secondary School verzorgt het Middle Years Programme (MYP) en het Diploma Programme (DP) van the International Baccalaureate Organisation. De Campus International School Eindhoven is gevestigd aan de Oirschotsedijk.

Het Stedelijk College Eindhoven en de International School Eindhoven bieden in vergelijking met andere scholen in de gemeente Eindhoven het meest brede scala aan opleidingsmogelijkheden.

Via deze website kunt u kennis maken met beide scholen van de Stichting.