Over ons

De school
Werken in een boeiende, stimulerende en ambitieuze leeromgeving? Dat kan bij Het Rhedens!
 
Onze drie locaties bieden samen alle vormen van voortgezet onderwijs aan: van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Bij elkaar werken ruim 240 medewerkers bij Het Rhedens. De locaties zijn van gemiddelde omvang, maar bewust kleinschalig georganiseerd in overzichtelijke afdelingen, waardoor de persoonlijke sfeer op de drie locaties gewaarborgd blijft.
 
Samen leren, elkaar ontmoeten en jezelf ontplooien
Het Rhedens is een lerende organisatie met hoge verwachtingen van haar medewerkers. Hierin is individueel leren, teamleren en organisatieleren met elkaar verbonden. Kennisontwikkeling en -deling vinden niet alleen in de school plaats, maar ook tussen de drie scholen. Medewerkers worden gezien en gehoord en er is oog en waardering voor ieders perspectief en specifieke bijdrage aan het geheel. Iedere medewerker weet wat er speelt in de eigen organisatie en in het brede werkveld en is op de hoogte van actuele ontwikkelingen. We vinden het belangrijk professionalisering, expertiseontwikkeling en kennisdeling te stimuleren en te faciliteren.
 
Op praktijkschool Het Rhedens De Tender wordt gewerkt met kleine klassen die elk een eigen mentor hebben. De mentor vormt de spil in de begeleiding van de leerlingen. Het onderwijs wordt op maat gegeven en is op de praktijk gericht. We hebben ongeveer 120 leerlingen en per klas rond de 15 leerlingen. Iedereen kent elkaar. Dat geldt voor de leerlingen, maar ook voor de medewerkers. Bij De Tender word je gezien en mag je zijn wie je bent.

Het Rhedens Dieren is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Daar past een breed, aantrekkelijk onderwijsaanbod van vmbo tot en met vwo bij. Kenmerkend voor Het Rhedens Dieren is dat we onze leerlingen op alle niveaus aanmoedigen om het maximale uit zichzelf te halen, zowel binnen als buiten de lessen. Dat doen we door uitdagend onderwijs te bieden, verzorgd door betrokken docenten die hun vak verstaan. Leerlingen kunnen rekenen op uitstekende begeleiding. Verder zijn er heel veel activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sport. Leren op Het Rhedens Dieren is dus ook ontzettend leuk!
De locatie in Dieren beschikt over een modern, kleurrijk gebouw en huisvest ongeveer 1150 leerlingen en 130 personeelsleden.
 
Het Rhedens Rozendaal is een school in beweging. We werken aan flexibilisering van het onderwijs waarbij de inbreng van leerlingen een steeds grotere rol speelt. Wij bieden keuzemogelijkheid voor leerlingen en stimuleren eigenaarschap van leerlingen in hun leerproces.
Het Rhedens Rozendaal biedt onderwijs voor havo, atheneum en gymnasium. De locatie beschikt over een sfeervol, ruim en modern ingericht gebouw dat ligt op een prachtige en rustige plek in de omgeving van Arnhem. De locatie is kleinschalig ingericht en huisvest ongeveer 750 leerlingen en 70 personeelsleden.