Waarom onze organisatie

Enthousiast en hecht team
De regie over de invulling van je functie
Kleine organisatie (zonder winstoogmerk) met groot netwerk

Wij bieden

Telefoon van de zaak
Salarisschaal conform CAO
Een premievrij pensioen

Onze recruiter

Over ons

Stichting BouwTalent Regio Zuid is in 2004 opgericht door, voor en samen met de bouw- en infrasector. Zij zorgen dat voor deze sector talent instroomt en behouden blijft. Het begeleiden, coachen en inspireren van de bouw- en infrastudenten is daarbij essentieel. Daarnaast verbeteren ze de kwaliteit van het onderwijs, zodat de opleiding aansluit bij de wensen van de sector. En dit alles doen ze zonder winstoogmerk. 

 

BouwTalent Zuid staat bekend als een kleine organisatie met een groot netwerk. Het bedrijf streeft ernaar studenten en alumni op een energieke en motiverende wijze in contact te brengen met elkaar én met bedrijven. 

Wanneer je bij BouwTalent aan de slag gaat, merk je al gauw de fijne, informele sfeer. Het gehele team heeft echt plezier in hun werk en dat geeft energie. Er wordt dan ook genoeg gelachen op de werkvloer.  


Onze waarden

Doelgerichtheid / Daadkracht
BouwTalent is een kleine organisatie met een groot netwerk. Het bedrijf streeft ernaar studenten en alumni op een energieke en motiverende wijze in contact te brengen met elkaar én met bedrijven.
Informeel
Het gehele team heeft echt plezier in hun werk en dat geeft energie. Er wordt dan ook genoeg gelachen op de werkvloer.
Kwaliteit
Stichting BouwTalent Regio Zuid is opgericht door, voor en samen met de bouw- en infrasector. Zij zorgen dat voor deze sector talent instroomt en behouden blijft.
Zonder winstoogmerk
BouwTalent verbetert de kwaliteit van het onderwijs, zodat de opleiding aansluit bij de wensen van de sector. En dit alles doen ze zonder winstoogmerk.
De tekenen van groei in anderen zien is een bron van energie voor me. Ik geniet van de wisselwerking tussen student en het bedrijfsleven en de groei en bloei die beide partijen ervaren en profijt van hebben.
Monique Teurlings
Monique Teurlings Talentcoach

Hoe ziet je sollicitatieprocedure eruit?

Sollicitatie
Solliciteren doe je met je cv en eventueel een motivatiebrief. Eén van onze recruitment consultants zal jouw sollicitatie behandelen. Geen zorgen; je hoort zo snel mogelijk van ons!
Eerste reactie
Zien we een match? Dan bellen we je om wat vragen te stellen. Hierna plannen we een telefonische intake of video call in. In dit gesprek leren we je graag beter kennen.
Eerste interview
Ziet de werkgever ook een match? Dan mag je op kennismakingsgesprek. Dit is dé kans om een goede indruk te krijgen van de organisatie, functie en jouw werkplek.
Tweede interview
Eerste gesprek voor beiden goed bevallen? Dan wacht een tweede en eventueel derde gesprek.
Aanbod
Werkgever enthousiast? Jij overtuigd? Top! Dan zal de werkgever je een aanbod doen. Heb je daar vragen over? Dan helpt onze recruitment consultant je graag!