Over ons

Bij Stichting AAP geven we op professionele wijze gestalte aan een ideaal: het verbeteren van het welzijn van misbruikte of afgedankte uitheemse apen en kleine tot middelgrote zoogdieren uit heel Europa. Dat doen wij door enerzijds dieren op te vangen, afkomstig van illegale handel, circussen, proefdierlaboratoria of gewoonweg particulieren. Voor de meeste dieren zoeken we wereldwijd een geschikt herplaatsadres in reservaten, dierentuinen dan wel onze eigen permanente opvang in Zuid-Spanje.

Anderzijds werkt AAP aan het voorkomen van welzijnsproblematiek door actief invloed uit te oefenen via beleidsmakers en –beslissers op dit terrein in zowel Nederland als in Europa. Wij werken daarbij actief en op strategisch niveau samen met professionele partijen in binnen- en buitenland. AAP is tevens een internationaal gezaghebbend kenniscentrum.

Wij hebben zo'n 70 mensen in (loon)dienst en meer dan 100 vrijwilligers, gevestigd op een ruime en moderne locatie, midden in het groen bij Almere. Nergens kun je zo direct het resultaat van je werk zien: elk dier dat we op ons terrein onder onze hoede nemen, knapt op. Je komt terecht in een hechte professionele groep collega’s: van dierenverzorger tot fondsenwerver, allemaal met hetzelfde ideële doel.


Bij Stichting Aap is de volgende vacature beschikbaar: