Over ons

Het Stanislascollege Westplantsoen bruist! Het Stanislas is een school met eigentijds onderwijs en - mede dankzij de respectabele leeftijd van al meer dan 70 jaar - een stevige traditie. De traditioneel katholieke signatuur van de school is vertaald in de ambitie om jonge mensen op te leiden tot volwassenen met een sterk maatschappelijk en geestelijk bewustzijn.
De school kenmerkt zich door een prettige sfeer; er heerst een bijzonder soort gemeenschapszin onder leerlingen en medewerkers.
Een bevlogen team draagt voortdurend bij aan wat onze school zo mooi maakt: een positieve omgang met elkaar, aandacht voor elke leerling en het verzorgen van boeiende lessen.

De omvang van de school maakt het mogelijk om veel aan te bieden. De school biedt alle profielen en daarbinnen ook nog vele keuzemogelijkheden. En voor wie meer wil en kan is er een uitgebreid programma voor talentontwikkeling: cultureel, sportief en exact. Leerlingen nemen met veel succes deel aan vier vwo-wo aansluitingsprogramma's met de universiteiten in Leiden, Delft en Rotterdam.

Het Stanislascollege Westplantsoen verzorgt onderwijs voor gymnasium (& -plus), atheneum en havo en telt ongeveer 1900 leerlingen.

Het Stanislascollege maakt deel uit van Stichting Lucas Onderwijs - regio VO Delflanden.

Bij Stanislascollege Westplantsoen is de volgende vacature beschikbaar: