Over ons

Het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs regio Leiden is een stichting waarbij 12 schoolbesturen zijn aangesloten met totaal 25 vestigingen van de scholen voor voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in Leiden e.o.
Onze samenwerking heeft tot doel; de leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften in onze regio op de scholen aangesloten bij het Samenwerkingsverband een passend onderwijsaanbod te bieden, dat gericht is op het behalen van een diploma of voorbereidt op een arbeidsplaats.

Het Loket Passend Onderwijs
Het Loket Passend Onderwijs is dé plek voor alle vragen die er zijn over ondersteuning voor leerlingen op de scholen die aangesloten zijn bij het SWV. De onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van de leerling en de school zijn het vertrekpunt, wat hebben beiden nodig, om een succesvolle schoolloopbaan te realiseren? Hoe kan het Loket de school en de leerling hierbij ondersteunen? Dit uitgangspunt vraagt om een handelings- en oplossingsgerichte aanpak.
Om vanuit het Loket de scholen optimaal te ondersteunen zijn de adviseurs passend onderwijs verbonden aan een vaste groep scholen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de werkzaamheden van de adviseur in samenhang en samenwerking met de school bewerkstelligd worden. Samenwerking vindt ook plaats met Begeleiders Passend Onderwijs (BPO-er), jeugdteammedewerkers (jeugdhulpverlening), jeugdverpleegkundigen en leerrechtconsulenten.