Over ons

De eigen identiteit
Bij de stichting van de school in 1929 werd met de naam St. Caecilia aangegeven dat zij de beschermvrouwe van de school was. Nu geeft de naam van de school aan waar haar wortels liggen. Onze school is geen eiland: maatschappelijke invloeden hebben hun uitwerking op de school. Dat uit zich op school in nieuwe ontwikkelingen, zoals aandacht voor het sociale gedrag van de kinderen, gebruik van multimedia en leerlingenzorg. Voor een optimale ontwikkeling van kinderen is samenwerking tussen ouders en school belangrijk.

Een school is een samenleving in het klein. Kinderen leren en oefenen in het omgaan met elkaar. Ouders en leraren vormen daarbij een belangrijke schakel. Door zelf open te staan voor verschillen, door de diversiteit in cultuur, karakter, talent en religie geven we de kinderen het voorbeeld. Kinderen spelen, verwonderen zich, vragen, groeien, leren. Ze krijgen oog voor wat hen beweegt en raakt. Ze ervaren normen en waarden, ontdekken hoe kleurrijk onze samenleving is. De identiteit van de school speelt daarin een belangrijke rol. Identiteit kent diverse aspecten en invalshoeken. Onze uitdaging is een klimaat te scheppen waarin kinderen zich thuis voelen en waarbij kinderen ervaren dat ze bij een groep horen waarin ze gewaardeerd en gerespecteerd worden. De contacten tussen ouders en school vinden ook in deze context plaats, waarbij het belang van het kind voorop staat.

Levensbeschouwelijke identiteit
De waarden en normen die de school aan de kinderen wil meegeven, zijn ontleend aan de maatschappij om ons heen en worden geïnspireerd door een overtuiging van gelijkwaardigheid en gelijke en eerlijke behandeling. Op een goede manier met elkaar omgaan, samenwerken, respect tonen en hebben, zorgzaam zijn, feestvieren en gezelligheid komen hieruit voort. Het team besteedt er veel zorg aan om dit dagelijks te realiseren. We willen de kinderen normen en waarden bijbrengen waarbij de nadruk ligt op gelijkwaardigheid en wederzijds respect.