Over ons

Basisschool Het Spectrum - Onze visie op kind en onderwijs


Waar wij voor staan
Elk kind mag vanuit vertrouwen groeien tot een goed burger die zich competent voelt en zich verantwoordelijk voelt voor zichzelf en de wereld om hem heen.  We willen kinderen begeleiden tot goede burgers met een moreel kompas. Thematisch en betekenisvol leren is daarin een leidraad. We stimuleren kinderen om vragen te stellen en nieuwsgierig te zijn. Onze kinderen hebben na hun basisschoolperiode een stevige basis in de kernvakken lezen, rekenen, taal. Gevarieerd bewegingsonderwijs krijgt volop aandacht.

Onze leerlingen
Elk kind uniek, eigen en wijs. Door hen ook met die blik te bekijken, werken wij samen aan zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. De kinderen op het Spectrum groeien uit tot sociaal (v)aardige mensen die hun verantwoordelijkheid durven en kunnen nemen. Vanzelfsprekend werken wij dagelijks aan de einddoelen van het basisonderwijs. Zij vormen de vaste basis die wij voor al onze leerlingen creëren.

Onze leerkrachten
Als team voelen wij ons allen verantwoordelijk voor alle leerlingen. De leerkracht is zich bewust van het feit dat het eigen handelen de basis is van elke verbetering en verandering in de groep.
Wij zijn een lerende organisatie met professionele medewerkers die met inzet vormgeven aan goed onderwijs. Dit betekent reflectie op eigen en gezamenlijk gedrag en handelen als fundament voor onze professionele gemeenschap.
We werken met vaste methodes voor de verschillende vakgebieden. We proberen in ons aanbod zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat een kind nodig heeft. Met behulp van onze werkwijze Positive Behaviour Support benoemen we gewenst gedrag, geven we complimenten en zorgen op deze manier voor een goede sfeer met respect voor elkaar.

Identiteit
Wij zijn een katholieke school die open staat voor iedereen. Dit betekent dat wij wel aandacht besteden aan de verschillende festiviteiten die horen bij het Katholieke geloof maar niet aan geloofsoverdracht doen en ook niet bidden op school. Dat zien we als verantwoordelijkheid voor ouders.