Over ons

De Piloot is een openbare cluster 4 school, verbonden aan het Pedologisch Instituut te Rotterdam, voor zowel speciaal onderwijs als voortgezet speciaal onderwijs en valt onder stichting BOOR (Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam).
De Piloot biedt, vanuit kennis en ervaring, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen met internaliserende en externaliserende ontwikkelings- of gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Wij hebben kleine groepen van maximaal 14 kinderen en er is een groot aantal gespecialiseerde medewerkers op de school aanwezig zoals; orthopedagogen, logopedisten, maatschappelijk werker, vakleerkrachten gymnastiek, handvaardigheid, techniek en koken.  
Rekening houdend met de bevorderende en belemmerende factoren van het kind wordt er een positieve bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van het kind. De school heeft een duidelijk sociaal en gestructureerd klimaat waarbinnen het kind zich thuis kan voelen en op een positieve manier verder kan ontwikkelen. Dit klimaat is gestoeld op de aanpak Wijzer Onderwijs, die als rode draad dient binnen ons onderwijs. In ons onderwijs richten we ons op het behalen van de kerndoelen van het basisonderwijs.
Bij passend onderwijs gaat het erom dat ieder kind de kans krijgt zich op de beste manier te ontwikkelen op de beste onderwijsplek. Daarom kijken we niet naar de problemen, maar naar de mogelijkheden en gaat het er om wat het kind wél kan.

De Piloot heeft meerdere SO en VSO vestigingen:

De Piloot hoofdlocatie
De Piloot locatie Lansingerland
De Piloot locatie De Vlinder
De Piloot locatie De Kleine Plantage

Het Passer College Overschie
Het Passer College Lage Land
Het Passer College Lansingerland
Het Passer College Hillevliet
Het Passer College B!TS

Bij SO De Piloot Internaliserend zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: