Over ons

Werken op het Sint-Maartenscollege
Werken op het Sint-Maartenscollege betekent werken in een sfeer van ontwikkeling, professionaliteit en saamhorigheid. Onze 65 jaar oude school combineert een rijke traditie en een katholieke identiteit met de constante zoektocht zichzelf te verbeteren.

Onze missie is dat we willen handelen:
  • vanuit verbinding met elkaar en de maatschappij
  • om brede vorming van leerlingen te stimuleren
  • vanuit duidelijkheid en heldere afspraken
Leerlingen, ouders en medewerkers van onze school hebben in gezamenlijkheid het schoolplan 2020-2024 geschreven. Samen hebben we drie speerpunten geformuleerd voor deze periode:
  • brede vorming verder uitbouwen: leerlingen ontwikkelen zich tot de beste versie van zichzelf. Hierbij leren ze zichzelf kennen, leren ze eigen verantwoordelijkheid nemen en kunnen ze zichzelf verhouden tot de samenleving waar ze deel vanuit maken. Het vak godsdienst en het kunst- en cultuuronderwijs zien we hierbij als essentieel.
  • een breed aanbod aan leerlingen geven: op onze school willen we leerlingen een balans geven tussen kennisvakken, kunstvakken en bewegingsonderwijs op alle afdelingen.
  • al jaren een sterk punt van het Maartens, leerlingbegeleiding nog verder versterken: alle leerlingen krijgen de begeleiding die ze nodig hebben. Bij de ontwikkeling van leerlingbegeleiding zien we een sterkere rol voor de mentor, interne en externe experts en ouders.

Onze school heeft ongeveer 1200 leerlingen en biedt mavo, havo en vwo aan. De (examen)resultaten zijn al jaren uitstekend. De internationale blik blijkt uit diverse uitwisselingsprojecten en het feit dat we tweetalige vwo-onderwijs aanbieden naast een sterke gymnasiumstroom. Meer weten over onze school, bezoek onze website: www.st-maartenscollege.nl

Klinkt dit als een school voor jou? En herken jij jezelf in een van onze profielen? Aarzel niet en solliciteer voor een baan op het Maartens!

Bij Sint-Maartenscollege is de volgende vacature beschikbaar: