Over ons

De Sint Jozefschool bestaat al meer dan 125 jaar en is gevestigd aan het Tuinderslaantje in Vinkeveen. De Sint Jozefschool is een veilige plek waar leerlingen ervaren wat het betekent om naar elkaar te luisteren en oprecht aandacht voor elkaar te hebben. Hoe het is om rekening te houden met ieders persoonlijke wensen en ideeën en respect voor elkaar te hebben. De school kenmerkt zich door een kleinschaligheid waarbij iedereen elkaar kent en er veel persoonlijke aandacht is voor de leerlingen. 
Het lesgeven gebeurt in een volledig gerenoveerd schoolgebouw waarin naast moderne klaslokalen ook een eigen peuterspeelzaal is gehuisvest. Ook heeft de school een bibliotheek en een mediatheek voor de onder- en bovenbouw. In het computertrainingscentrum en de mediatheek leren de kinderen gebruik te maken van de computer.

Onderwijsvisie
De Jozefschool is een vreedzame school. “De Vreedzame School” is een programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gezien en gehoord worden, een stem krijgen en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen.