Over ons

Basisschool Sint Bernardus is sinds 1931 gehuisvest in een sfeervol gebouw in de wijk Schiedam West. De school heeft een afgesloten speelplaats met een imposante plataan als trots middelpunt. Deze boom is even oud als de school en heeft een prominente rol gekregen in het logo van de school. Hoe nostalgisch de school er aan de buitenkant ook uitziet, binnen wordt gewerkt met moderne middelen.

De leerkrachten willen in het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen 'alles er uit halen wat er in zit'.  Kennis verwerven én de sociale en emotionele ontwikkeling van alle leerlingen staan voorop. In het adaptieve onderwijs hebben kinderen invloed op het leven en leren in school. Leerkrachten, leerlingen en ouders zorgen samen dat de Sint Bernardus een plek is waar de kinderen kunnen leren, waar zij zich veilig voelen en waar zij zich verder kunnen ontwikkelen met zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag.

Leerkrachten, leerlingen en ouders zorgen samen dat de Sint Bernardus een plek is waar de kinderen kunnen leren, waar zij zich veilig voelen en waar zij zich verder kunnen ontwikkelen met zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag.

Bij Sint Bernardus is de volgende vacature beschikbaar: