Waarom onze organisatie

"Een kleine scholengemeenschap waar verbinding centraal staat"
"Werken met betrokken collega’s die allemaal passie hebben voor onderwijs."
"In het hart van regio Waterland"

Wij bieden

Professionaliseringsbudget
Wil je graag op de fiets naar je werk? Maak dan gebruik van ons fietsplan!
Collectieve Verzekeringen

Over ons

SG Nelson Mandela is sinds november 2010 een gecertificeerde daltonschool. We zijn een mavo met een mavo/havo leerjaar in het eerste jaar. Met goed daltononderwijs halen we de krachten en talenten van leerlingen naar boven. Niet alleen maar leren uit de boeken, maar de juiste balans tussen interactieve lessen en de praktische vakken en talentklassen. Onze school biedt een mix van online en offline leren gericht op de leerbehoefte van iedere leerling. Er is ruimte voor verdieping, verrijking en extra aandacht voor leerlingen die dit nodig hebben.

We bereiden onze leerlingen voor op een optimale start in het middelbaar beroepsonderwijs of op de havo. We bieden een gedegen, uitgebalanceerd onderwijsconcept aan in een omgeving waarin iedere leerling en medewerker zich gezien, gehoord, veilig en vertrouwd voelt. We willen leerlingen zorgvuldig begeleiden tijdens hun schoolcarrière. Niet alleen cognitief, maar ook sociaal emotioneel en beroepsgericht. De vragen ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’ worden in een doorlopende leerlijn beantwoord en uitgewerkt, met als resultaat dat eind derde klas onze leerlingen goed toegerust zijn een bewuste en gemotiveerde keuze te kunnen maken voor een vervolgopleiding.


We stimuleren onze leerlingen zelfstandig te werken en zelf beslissingen te durven nemen. We geloven dat evenwicht in groei van kennis, sociale vaardigheden, persoonlijkheid en zelfstandigheid erg belangrijk is.

Visie op onderwijs

Daltononderwijs heeft alles in zich om leerlingen een brede en succesvolle persoonlijke ontwikkeling te kunnen bieden om later actief en zinvol te kunnen participeren in de hedendaagse samenleving. De 5 kernwaarden (vrijheid in gebondenheid, zelfstandigheid, samenwerking, reflectie en effectiviteit) en de kaderende voorwaarde (borging) zorgen in onze lessen voor een duidelijke, herkenbare en consequente basisstructuur, met veel ruimte en aandacht voor de individuele leerstijlen en –behoeften. Immers, ieder kind is uniek en dalton biedt bij uitstek de mogelijkheid leerlingen de verantwoordelijkheid te geven voor hun eigen leerproces en tevens op een natuurlijke wijze te werken aan vaardighedenontwikkeling en het omgaan en samenwerken met anderen.

 

Missie

Iedere leerling stimuleren zelf keuzes te maken uit een breed en toekomstgericht onderwijsaanbod en begeleiden op weg naar verantwoordelijkheid en de daarbij behorende vaardigheden, waarbij leerlingen kunnen rekenen op elkaar en op betrokken docenten.



Onze waarden

Ontwikkeling centraal
Bij al onze scholen wordt dit uitgangspunt ondersteund : jouw ontwikkeling staat centraal. Zowel voor onze leerlingen als onze medewerkers.
Groei
Ons scholengroep begrijpt hoe belangrijk jouw ontwikkeling is. We zijn er om je te ondersteunen op elke stap van je carrière.
Innovatie
Als je kiest voor onze scholengroep kiest, kies je voor een organisatie die innovatie waardeert en jou de kans geeft om je stempel te drukken op de toekomst.
Verbinding
Kies voor een organisatie die gelooft in de kracht van menselijke relaties en de impact die jij hierin kunt hebben.

Bij SG Nelson Mandela is de volgende vacature beschikbaar:

Hoe ziet je sollicitatieprocedure eruit?

Sollicitatie
We ontvangen jouw sollicitatie graag via onze werkenbij.psg.nl pagina
Eerste reactie
Je ontvangt een automatisch gegenereerde mail ter bevestiging van jouw ontvangen sollicitatie
Selecteren kandidaten
Na het verlopen van de vacature ontvang je binnen een week bericht of je bij de eerste rond van geselecteerde kandidaten behoord.