Waarom onze organisatie

"Een kleine scholengemeenschap waar verbinding centraal staat"
"Werken met betrokken collega’s die allemaal passie hebben voor onderwijs."
"In het hart van regio Waterland"

Wij bieden

Professionaliseringsbudget
Wil je graag op de fiets naar je werk? Maak dan gebruik van ons fietsplan!
Collectieve Verzekeringen

Over ons


SG Gerrit Rietveld is een school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Een bruisende school waar medewerkers en leerlingen trots op zijn. Gerrit Rietveld biedt vmbo[1]onderwijs aan op drie niveaus: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg. De school stelt zich open voor alle culturen en (geloofs)overtuigingen. SG Gerrit Rietveld heeft, door het aanbod van de verschillende leerwegen, een uitgesproken beroepsgerichte uitstraling.

 

Leren door te doen
Wij geloven dat onze leerlingen vooral leren door te doen en te ervaren. Daarom staan bij ons de leerling en medewerker centraal en proberen wij hen in zoveel mogelijk praktijksituaties kennis en ervaringen op te laten doen en dit op maat te begeleiden. We proberen praktijkopdrachten zo écht mogelijk te maken. Daarvoor werken wij regelmatig samen met bedrijven en instellingen uit de buurt.

Positive Behavior Support

Wij zijn een PBS-school, Positive Behavior Support richt zich op het versterken van gewenst gedrag. Wij zorgen samen, vanuit onze PBS-waarden ‘respect, veiligheid en plezier’ naar een veilig, warm en voorspelbaar schoolklimaat, waar onze leerlingen zich thuis voelen. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen met plezier naar school gaan. Onze school staat midden in de maatschappij en we stimuleren maatschappelijke betrokkenheid bij leerlingen. Wij zien het als opdracht om onze leerlingen te begeleiden in een belangrijke fase in hun leven. Een fase waarin veel gebeurt en een belangrijke basis wordt gelegd om zelfstandig een plaats te vinden in de samenleving. Bij ons op school ontdekken leerlingen de antwoorden op de vragen: ‘Wie ben ik?, Wat kan ik?, Wat wil ik?’. Een spannend proces waarin ze veel nieuwe ervaringen opdoen, keuzes maken, teleurstellingen overwinnen en successen vieren.

 

Visie op onderwijs

Op onze school werken we hard aan ons motto: ‘Geslaagd in de praktijk’. Concreet vertalen wij dit als het begeleiden en ondersteunen van leerlingen in hun leerproces, op weg naar een diploma en naar het juiste vervolgonderwijs. We bieden een duidelijke, voorspelbare structuur met de nadruk op positief gedrag. Onze collega’s zijn vriendelijk en toegewijd. We hebben veel persoonlijke aandacht voor de kwaliteiten, brede ontwikkeling en de resultaten van onze leerlingen. Ons onderwijs laat zich omschrijven als loopbaangericht, kansrijk en plezierig. Leerlingen leren verantwoordelijkheid te nemen, hebben plezier in school, zijn kansrijk en kunnen veel kiezen. We vinden het belangrijk om nauw samen te werken met ouders aan de ontwikkeling van de leerling. Hierin is de driehoek leerling – ouders – mentor van groot belang.

 

 Onze waarden

Ontwikkeling centraal
Bij al onze scholen wordt dit uitgangspunt ondersteund : jouw ontwikkeling staat centraal. Zowel voor onze leerlingen als onze medewerkers.
Groei
Ons scholengroep begrijpt hoe belangrijk jouw ontwikkeling is. We zijn er om je te ondersteunen op elke stap van je carrière.
Innovatie
Als je kiest voor onze scholengroep kiest, kies je voor een organisatie die innovatie waardeert en jou de kans geeft om je stempel te drukken op de toekomst.
Verbinding
Kies voor een organisatie die gelooft in de kracht van menselijke relaties en de impact die jij hierin kunt hebben.

Bij SG Gerrit Rietveld zijn de volgende 5 vacatures beschikbaar:

Hoe ziet je sollicitatieprocedure eruit?

Sollicitatie
We ontvangen jouw sollicitatie graag via onze werkenbij.psg.nl pagina
Eerste reactie
Je ontvangt een automatisch gegenereerde mail ter bevestiging van jouw ontvangen sollicitatie
Selecteren kandidaten
Na het verlopen van de vacature ontvang je binnen een week bericht of je bij de eerste rond van geselecteerde kandidaten behoord.