Over ons

Schoolportret

SG De Dijk is als brede school een bekende en vertrouwde leer- en ontmoetingsplek in Medemblik en omgeving voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Tussen 8 uur ’s ochtend en 8 uur ’s avonds biedt De Dijk een ruim aanbod van activiteiten op het gebied van kennis, sport en cultuur. Binnen de schooltijden wordt het reguliere onderwijs aangeboden. Dat wordt aangevuld met een breed scala aan activiteiten voor en na schooltijd, die in het verlengde liggen van het gegeven onderwijs.

In de onderbouw biedt SG De Dijk onderwijs aan op vwo-, havo-, mavo- en vmbo-niveau. De Dijk is daarmee toegankelijk voor leerlingen van alle instapniveaus. Aansluitend op de onderbouw kunnen de leerlingen zich in Medemblik voorbereiden op het mavo-examen, waarbij er gekozen kan worden voor het examenvak Toepassing & Technologie, het vmbo profielexamen Economie & Ondernemen of doorstromen naar een andere VO-school, zoals de Copernicus SG in Hoorn. Binnen het onderwijs op SG De Dijk kan een leerling ervoor kiezen zich te verdiepen in Kunst & Cultuur, Bewegen & Sport, Techniek, Technologie & ICT, Internationaal en Economie & Ondernemen.

De kleinschaligheid van SG De Dijk zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maatwerk voor onze leerlingen. Iedereen kent iedereen. Het schoolklimaat, de veiligheid en de sfeer van onderling vertrouwen wordt zowel door de leerlingen en ouders als bij de collega’s onderling hoog gewaardeerd.
Voor een uitgebreider beeld van onze school verwijzen wij naar onze website:  www.sgdedijk.nl