Over ons

Maak kennis met de School van Vrede en ontdek waarom dit een verrijkende plek is om te groeien en te bloeien. We staan voor persoonlijk en mensgericht onderwijs. Met liefde, respect en verbondenheid in een vredevolle omgeving.

Ontdek hoe onze basisschool kinderen op een vreedzame manier begeleidt, hun talenten verfijnt, intrinsieke vermogens ontwikkelt en hun leven verrijkt. Wij zien de mens in elk kind.

De School van Vrede biedt kinderen de mogelijkheid om zichzelf, de ander en de onmetelijke rijkdom van de wereld te ontdekken. Hier kunnen de kinderen onderzoekend leren, constructief leren samenwerken met elkaar en bewust worden van zichzelf. Van ik naar Wij We zijn een veilige en inclusieve gemeenschap die kinderen de kans biedt om te groeien, te leren en te ontdekken. Bij ons op school groeit het zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn van onze kinderen.

We kijken verder dan bijvoorbeeld alleen het leren rekenen om het rekenen zelf. Het doel is om menselijke kwaliteiten te ontplooien. Omdat we zinvol leren, blijven onze kinderen intrinsiek gemotiveerd. Rekenonderwijs wordt een manier om rechtvaardigheid te ontwikkelen, doordat we bijvoorbeeld leren hoe we de appels eerlijk onder elkaar kunnen verdelen. In taalonderwijs kunnen we leren inclusief en geweldloos te communiceren.