Over ons

Onze 200 medewerkers verzorgen onderwijs aan 1650 leerlingen op 14 openbare basisscholen in Steenwijkerland en Zwartewaterland. Samen maken ze deel uit van Stichting Op Kop.

School B is een fijne openbare daltonschool van Stichting Op Kop waar elke leerling zichzelf mag zijn. Door een enthousiast, gedreven team en medeleerlingen. School B heeft een modern gebouw waar de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang in zijn gevestigd. In de school hebben wij een eigen speelzaal voor de groepen 1-2 , een grote gymzaal voor de groepen 3 t/m 8 en een eigen podium. De school telt ongeveer 300 leerlingen.
Onze school is een Daltonschool. Dat houdt in dat wij ons onderwijs aanbieden vanuit de daltonprincipes; zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, reflectie, effectiviteit en borging. We willen voor leerlingen een constante inspiratiebron zijn en dagen leerlingen uit kennis op te doen en zaken zelf te ontdekken. We dragen zorg voor het verwerven van deze kennis en vaardigheden. En willen zo de kinderen hun eigen talenten laten ontdekken en ontwikkelen.