Over ons

Het Schakel College op Aruba biedt leerlingen op Aruba voortgezet onderwijs aan op vwo, havo en mavo niveau. In een vriendelijke en stimulerende omgeving bieden we onze multi-culturele leerlingenpopulatie TTO-onderwijs aan. De hoofdinstructietaal is Nederlands en de 2de taal op school Engels. Leerlingen kunnen voor het eindexamen deelnemen aan de Arubaanse eindexamens of de Nederlandse staatsexamens.  De leerling kiest het eindexamen dat het beste bij hem past. 
Voor de controle van beide curricula werken we samen met de Arubaanse onderwijsinspectie en de Nederlandse onderwijsinspectie. De school is aangesloten bij de Stichting NOB (Nederlands Onderwijs in het Buitenland).

De school is kleinschalig en kent een platte organisatiestructuur. Leerlingen zijn op Aruba of in de omgeving geboren of zijn expatkinderen, van defensie of overheidspersoneel. De meeste leerlingen hebben de ambitie om in het buitenland (meestal Nederland) naar een vervolgopleiding te gaan.

De school valt samen met Basisschool De Schakel en Peutergroep Prikichi onder Stichting Onderwijs Combina. De stichting is in 1995 opgericht met als doel Nederlands georienteerd onderwijs op Aruba aan te bieden.