Over ons

SBO Sint Maarten staat in de wijk Overvecht. Het is een school met ongeveer 120 leerlingen waar leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte begeleiding op maat krijgen. Het motto van de school is “goed in ontwikkeling”. De individuele mogelijkheden van de kinderen staan centraal. Kinderen krijgen de zorg en aandacht die zij nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen zodat zij met plezier naar school gaan en het beste uit zichzelf halen! 
Het team heeft een ruime expertise op het gebied van gedrag en taal. In het plusaanbod leren de kinderen op een praktijkgerichte
manier en worden zo goed voorbereid op het vervolgonderwijs. Door met de handen te werken en (inter-)actief bezig te zijn krijgen kinderen meer plezier in het leren. Wij denken dat deze manier van werken goed aansluit bij de ontwikkeling en het denkniveau van onze kinderen. De leerlijn Kunst en Cultuur is verbonden met de ‘21st century skills’. Hierbij leren de kinderen vaardigheden als samenwerken, probleemoplossend vermogen en creativiteit. Wij hechten veel waarde aan de samenwerking met de ouders.
Kijk voor meer informatie over de school op de website: www.ksu-sintmaarten.nl.