Over ons

Saenstroom opdc is een orthopedagogisch didactisch centrum in Wormerveer, waar 39 leerlingen met bepaalde ondersteuningsbehoeften het tweede jaar van het vmbo doorlopen. Wij bereiden onze leerlingen in die tijd voor op een doorstroom naar met name het reguliere vmbo. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich bij ons veilig en thuis voelen, met plezier naar school gaan én trots zijn op hun school en werk.
 
Onze visie
Op school bereiden we onze leerlingen voor op de maatschappij. Wij geloven dat zij daarin goed kunnen functioneren, als ze beschikken over de goede kennis en vaardigheden en de juiste houding. Daarom stimuleren we de eigenwaarde en zelfstandigheid van onze leerlingen. We bieden niet alleen kennis, maar trainen ook doorzettingsvermogen, zelfbeheersing, concentratie en creativiteit.
 
Ons aanbod
Het vmbo bestaat bij Saenstroom opdc uit tweede klassen vmbo-onderbouw voor leerlingen met een grote leerachterstand of een leerprobleem in combinatie met een sociaal-emotioneel probleem. Naast Saenstroom vmbo, bieden wij ook een reboundvoorziening (Saenstroom TOP), baanbegeleiding (Saenstroom BBZ) en ondersteunende diensten.
 
Saenstroom opdc is een voorziening binnen het Samenwerkingsverband Zaanstreek (SVZ).