Over ons

Het Rotterdamcollege is het VSO van de St. Mattheusschool, een school voor VSO-ZMLK. De school is een VSO- ZMLK-school met een onderwijsaanbod in diverse arrangementen..

De school richt zich op onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar. De school is niet ingericht om leerlingen met een lichamelijke beperking onderwijs te kunnen bieden. Er wordt onderwijs geboden aan een brede groep leerlingen. De ondersteuningsvraag van sommige leerlingen is zo specifiek dat zij onderwijs kunnen volgen binnen een speciaal groepsarrangement. Zo zijn er naast de reguliere ZMLK-groepen speciale groepen voor leerlingen met ASS, groepen voor leerlingen die intensieve begeleiding nodig hebben op grond van hun gedrag en groepen met extra begeleiding (EB) voor leerlingen met een MG- indicatie

Het Rotterdamcollege is gehuisvest in gebouw “Maximaal, onderwijs en zorg” aan de Aleyda van Raephorstlaan 243 in Rotterdam-Hillegersberg. In dit gebouw zijn naast het Rotterdamcollege ook de St. Mattheusschool voor SO-ZML, Pameijer en Bijdehand gehuisvest. Pameijer heeft een KDC en 12+-voorziening; Bijdehand heeft kinderopvang en BSO, waaronder BSO+.

Het Rotterdamcollege is een Katholieke school, onder bestuur van de Martinusstichting voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs.