Over ons

Delta Scholengroep verbindt 25 PO-scholen verspreid over de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum, Oost-Gelre en Berkelland. Onze scholen verzorgen onderwijs voor ruim 5000 kinderen die in hun leerproces worden begeleid door ruim 600 medewerkers. Delta Scholen hebben een eigen gezicht, zijn geworteld in een eigen traditie en omgeving, maar vormen een solidair verbond van kennis, ervaring en ambitie op het gebied van primair onderwijs.

De Roncallischool streeft de Jenaplangedachte van Peter Petersen, ‘Opvoeding en onderwijs gaan hand in hand’, zoveel mogelijk na. Gesprek, spel, werk en viering zijn de basisvormen van waaruit gewerkt wordt aan de totale persoonlijke vorming van het kind op zijn of haar eigen niveau. Het kind staat altijd centraal. Onze focus gaat verder dan alleen rekenen en taal. Wij zien wereldoriëntatie als hart van het onderwijs. Bij ons gaat het uiteindelijk om de balans tussen Prestatie en Plezier!

Kinderen leren met en van elkaar en er is er volop ruimte voor talenten. Alle kinderen hebben talenten en die moeten ze zelf leren ontdekken en ontwikkelen. Leren leven is méér dan alleen kennis vergaren. Je eigen mogelijkheden en talenten ontdekken en gebruiken voor jezelf en een ander. Leren omgaan met elkaar, rekening houden met anderen, verantwoordelijkheidsgevoel krijgen voor je omgeving en zelfstandig je eigen besluiten durven nemen.