Over ons

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim (RLS) is een school voor mavo, (tweetalig) havo en (tweetalig) vwo. Het RLS is in 1972 gestart en groeide uit tot een school met ongeveer 1.200 leerlingen en 120 medewerkers. De medewerkers staan dicht bij de leerlingen. Met elkaar draagt dit bij aan een fijne sfeer waar iedereen zich thuis voelt en het beste uit zichzelf kan halen.
Nieuwsgierig, met elkaar en in beweging: dat typeert het RLS. Wij geven onderwijs dat elke leerling uitdaging biedt en prikkelt om zelf op zoek te gaan naar antwoorden. Kijkend binnen de eigen, vertrouwde omgeving, maar ook daarbuiten. Met zo’n actieve leerhouding ontwikkelen leerlingen zich.  Op het RLS leiden we leerlingen op tot betrokken wereldburgers die na hun schooltijd vol vertrouwen de maatschappij in gaan. En dat doen we al 50 jaar.

Open your future is onze slogan. Daaruit blijkt onze overtuiging dat alle medewerkers en docenten iedere leerling de mogelijkheid biedt om zelf én samen te bouwen aan een goede toekomst. Internationalisering krijgt veel aandacht op onze school, bijvoorbeeld via internationale projecten en uitwisselingen. Hiermee vergroten we de wereld van iedere leerling. Wij zijn daarnaast de enige school in de Bollenstreek waar leerlingen tweetalig onderwijs kunnen volgen. Dat biedt veel kansen in de huidige (netwerk)maatschappij en voor vervolgopleidingen. Ook ons sterke bèta-onderwijs sluit hier goed op aan. We leren samen en leven samen.

Bij Rijnlands Lyceum Sassenheim zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: