Over ons

PROOLeiden/Leiderdorp verzorgt openbaar onderwijs aan kinderen van 4 t/m 12 jaar in Leiden en Leiderdorp.
Met 20 scholen bieden we een diversiteit aan eigentijds basisonderwijs: Montessori, Jenaplan, unit-onderwijs, internationaal gericht
onderwijs, profielscholen (sport & bewegen, wetenschap & techniek, Engels/VVTO), binnenstad- en buitenwijkscholen én onderwijskansenscholen. Daarnaast hebben we een regionale functie door het aanbieden van speciaal (basis)onderwijs en cluster 4 scholen (scholen voor kinderen met psychische problemen of gedragsproblemen). Met 530 medewerkers en circa 5.500 leerlingen is PROOLeiden/Leiderdorp de grootste scholengroep voor primair onderwijs in Leiden en Leiderdorp.
Werken bij PROOleiden/Leiderdorp betekent ook werken in Leiden Kennisstad; medewerkers kunnen kosteloos deelnemen aan activiteiten voor onderwijsprofessionals, zoals het Leids Onderwijs Festival, de Nacht van de Leraar, ’t LEF (Leids Educational FieldLAB), MEETUP071 en De Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling. PROOLeiden/Leiderdorp biedt openbaar onderwijs. Op een openbare school is ieder kind en iedere leerkracht welkom, ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. ‘Onderwijs met aandacht voor elkaar’ is onze merkbelofte. Als scholengroep dagen wij iedereen uit om zichzelf en de ander te versterken in kennis, denken menskracht en vanuit verantwoordelijkheid en nieuwsgierigheid zorg te dragen voor de wereld, de ander en zichzelf.

Bij PROOLeiden-Leiderdorp zijn de volgende 9 vacatures beschikbaar: