Over ons

Prakticon is een school voor praktijkonderwijs voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar die voorbereid worden op arbeid of op vervolgonderwijs. Praktijkonderwijs (Pro) is een reguliere vorm van voortgezet onderwijs.
Leerlingen worden toegelaten op basis van toelatingscriteria, omdat we te maken hebben met geïndiceerde leerlingen.
 
Prakticon stimuleert de leerling zich te ontwikkelen op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap met als doel een eigen plek in de maatschappij te verwerven. De leerling leert optimaal gebruik te maken van de begeleidende kwaliteit van de onderwijsomgeving, van de eigen groeikracht en van de betekenisvolle omgeving. Een uitgebreid zorgsysteem maakt integraal deel uit van dit proces. Maatwerktrajecten staan centraal in onze werkwijze, evenals het leren van en met elkaar. Het klimaat kenmerkt zich door respect en acceptatie in een veilige werk- en leeromgeving.
 
Het onderwijs op het Prakticon is gebaseerd op de Big Picture filosofie, waarbij het uitgangspunt is dat de leerling centraal staat. Dit doen wij door onderwijs persoonlijk te maken. Elke leerling heeft zijn persoonlijk leer- en ontwikkelplan waarbij wordt uitgegaan van de interessegebieden en motivatie van de leerling. Hierbij worden de ouders intensief betrokken.
Leren vindt plaats in de echte wereld. Dit betekent dat leerlingen in de echte wereld ontdekken of hun interesse ook werkelijk hun interesse is. Meer informatie over onze school kun je vinden op www.prakticon.com.