Over ons

Het Praedinius Gymnasium is een categoraal, zelfstandig gymnasium, dat leerlingen op een goede manier voorbereidt op het wetenschappelijk vervolgonderwijs, door middel van een uitgebreid en diepgaand curriculum. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen kritische, creatieve en mondige burgers worden met een wetenschappelijke oriëntatie. Het Praedinius Gymnasium streeft ernaar een leerlinggerichte school te zijn: er bestaan laagdrempelige verhoudingen tussen leerlingen en personeel; leerlingen uit verschillende milieus voelen zich thuis op het Praedinius Gymnasium. Het Praedinius Gymnasium heeft een Technasium en is een Begaafdheidsprofielschool en een Olympiadeschool en kent diverse leerlingenverenigingen.

Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons draait het om het creëren van meerwaarde voor elke leerling en uiteindelijk voor de maatschappij. Dat maakt het werken in het onderwijs ook zo betekenisvol. Jij speelt een belangrijke rol in de mate waarin we slagen om onze missie te behalen.

Vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen geven wij – ieder vanuit zijn eigen rol – inhoud aan ons werk en een bijdrage aan het onderwijs. Oog voor eigen ontwikkeling stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan  trainingen en opleidingsmogelijkheden.