Over ons

In de regio Tilburg e.o. heeft het samenwerkingsverband Portvolio expliciet gekozen voor het bundelen van kennis, vaardigheden en financiële middelen in één bovenschoolse voorziening voor jongeren van 12 tot 18 jaar voor gedragsregulatie, voorkomen van schooluitval (VSV) en normalisering schoolgang in het VO. 
Binnen Track013 worden leerlingen uit het voortgezet onderwijs geplaatst, die zich veelal in een crisis bevinden waarbij de school niet direct een oplossing heeft. Het gaat om uiteenlopende problematiek: traumatische ervaringen, psychische problematiek, ingrijpende emotionele en/of sociale problematiek waardoor er sprake is van disfunctioneren. Vaak gaat het om leerlingen waarbij nader onderzoek gewenst is. Omdat er nogal eens sprake is van grensoverschrijdend gedrag is het nodig dat de leerling tijdelijk naar een andere locatie gaat. De verblijfsduur van de leerlingen varieert van 8 weken tot 1 schooljaar. Onderzoek, observatie en onderwijs zijn drie belangrijke sleutelwoorden. 
Afgelopen jaren heeft het OPDC Track013 zich doorontwikkeld tot een specialistisch traject waarbij op meerdere doelgroepen wordt ingezet. Op 1-8-2022 is de Onderwijs Zorg Combinatie gestart waarbij integraal wordt samengewerkt met Jeugdhulp/Zorg. Deze OZC is beschikking- en wachtrijvrij. De verwachting is dat de verschillende trajecten hierdoor nog effectiever en korter zullen zijn. 
Voor meer informatie over het OPDC zie ook: https://portvolio.nl/ouders/arrangementen

Bij Portvolio-Track013 is de volgende vacature beschikbaar: