Over ons

Wil jij het beste uit jezelf halen en jezelf steeds blijven uitdagen? Wil jij van elke les een feest maken, waarbij leerlingen actief met de leerstof bezig zijn en tegelijk leren hoe ze de stof moeten leren? En ben je niet bang om nieuwe dingen uit te proberen in een professionele leergemeenschap? Vind je daarnaast dat leerlingen zich vooral ook persoonlijk moeten kunnen ontwikkelen en zich als echte wereldburgers leren gedragen… Dan past het Porta Mosana College perfect bij jou.

‘Porta’ leidt leerlingen op tot internationaal georiënteerde en maatschappelijk bewuste wereldburgers, die na het behalen van hun diploma in staat zijn in een internationale omgeving verder te studeren om daarna succesvol te participeren in een dynamische, geglobaliseerde samenleving.

Het Porta Mosana College streeft naar een goed leer- en leefklimaat voor leerlingen en medewerkers en wil oog hebben voor hun individuele behoeften binnen een sociaal-maatschappelijke context. Deze context wordt gecreëerd door de vele projecten, internationaliseringsactiviteiten en geëngageerde docenten.

Het Porta Mosana College wil onderwijs bieden dat helemaal beantwoordt aan de eisen van deze tijd. Dat betekent dat elke medewerker zichzelf ook blijft ontwikkelen met de tijd mee. Meepraten, meedoen en samen met collega’s werken aan mooie schoolontwikkelingen om ons onderwijs blijvend te verbeteren is heel normaal op Porta, naast de lesgevende taken.  

De school hecht zeer aan een brede vorming vanuit gedegen basiskennis, voor alle leerlingen. En iedereen mag zichzelf zijn; zowel leerlingen als docenten.