Over ons

Pleysier College Westerbeek biedt onderwijs en begeleiding aan leerlingen van 12 t/m 20 jaar. Alle leerlingen hebben een mavo, havo of vwo-niveau.  Veel leerlingen hebben een vorm van autisme of hebben om andere redenen extra ondersteuning nodig.
Het onderwijsprogramma wordt afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van het individu.
 
Op onze veilige en gestructureerde school kunnen leerlingen hun sterke kanten ontdekken en hun didactische en sociale capaciteiten ontwikkelen. We streven ernaar dat de scholieren het dagelijks leven beter gaan begrijpen en gelukkige deelnemers van onze maatschappij worden.
Als onze leerlingen eenmaal zover zijn, helpen wij ze om een adequaat vervolgtraject te kiezen. Pleysier College Westerbeek kent in hoofdzaak de uitstroommogelijkheid richting vervolgonderwijs. Door doelgericht uitstroombeleid streven wij naar een warme aansluiting met het ROC, het HBO of met een Universiteit.
Brugklassen op een andere locatie
Om de toestroom van nieuwe leerlingen goed op te kunnen vangen, beschikt onze school met ingang van schooljaar 2018-2019, over een tweede locatie in Den Haag: Kootwijkstraat 35.
Het schoolgebouw aan de Kootwijkstraat is specifiek ingericht voor de leerlingen van de brugklassen.

Bij Pleysier College Westerbeek zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: