Over ons

De Piramide
Welkom op de Piramide!
Wij zijn een integraal kindcentrum (IKC). Het bieden van goed onderwijs en goede opvang staat bij ons hoog in het vaandel. Wij staan open voor alle kinderen uit Zaanstad.

Op de Piramide wordt het interconfessionele (RK/ PC) onderwijs gegeven met eerbiediging van ieders godsdienst of levensovertuiging. Ook kinderen die thuis niet godsdienstig worden opgevoed krijgen een mooie basis mee, die het mogelijk maakt een eigen levensvisie te ontwikkelen. Het godsdienstonderwijs vindt voornamelijk plaats in de onderwijstijd. In opvang tijd wordt er spelenderwijs aandacht aan besteed.

Wij zijn er trots op hoe kinderen elkaar onderling respecteren én leren van elkaars verschillen. Dit doen zij o.a. door op zoek te gaan naar elkaars overeenkomsten.
Hierdoor ontstaat er op een natuurlijke manier een mooie vorm van betrokkenheid naar elkaar en staan de kinderen (en alle betrokken volwassenen) met elkaar in verbinding.
Daarbij is onze ambitie dat alle kinderen de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Wij richten ons daarbij op een brede vorming.

Onze belangrijkste kernwaarden zijn:

Sfeer: vertrouwen in elkaar en respect voor elkaar
Samen: samen spelen, samen leren, samen vieren en samen beleven
Veilig: positieve ervaringen, welbevinden en stellen van grenzen
Brede vorming: aandacht voor kennis en vaardigheden

Bij Piramide is de volgende vacature beschikbaar: