Over ons

Onze school is een kleine openbare school in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Aan de prachtige, grote kastanjebomen op de speelplaats, kun je zien dat dit een historisch plekje is. De klimrekken en de glijbaan vertellen, dat hier een school is waar gewerkt en gespeeld wordt. Naast de school ligt onze eigen schooltuin, die door enthousiaste ouders en kinderen wordt bijgehouden.

Het Palet heeft zes groepen met in totaal zo'n 140 leerlingen. Dit aantal maakt, dat we elkaar allemaal kennen. Er zijn 6 groepen, 11 leerkrachten, 2 onderwijsassistenten, een conciërge en een directeur. Gezamenlijke afspraken en verantwoordelijkheid voor alle kinderen in de school zorgen dat we een eenheid vormen die zichtbaar en voelbaar is in de school. Iedereen hoort erbij en ieder heeft zijn of haar bijdrage.

Waar kinderen zich veilig en gewaardeerd voelen, komen ze tot leren. Met moderne methodes en middelen leren we kinderen de basisvaardigheden. Bij sommigen vraagt dat wat extra ondersteuning, bij anderen bieden we juist de uitdaging, zodat ieder kind zich met verschillende talenten en naar eigen vermogen kan ontwikkelen. We zoeken daarbij naar wat dit kind, in deze groep, bij deze leerkracht nodig heeft.

We zetten ons in om ons onderwijs up to date te houden. Zo krijgen alle kinderen vanaf de kleuters al Engels, werken we met Topondernemers om de wereld dichtbij te brengen en zijn er in alle klassen digiborden en hebben kinderen vanaf groep 5 een eigen tablet

Bij Palet zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: