Over ons

OBC Bemmel biedt de leerroutes vmbo-t, havo, vwo en tweetalig havo en vwo aan voor bijna 1500 leerlingen op onze locaties De Heister en Essenpas.
 

(Ver)nieuwbouw
Onze school krijgt een nieuw schoolgebouw naast het bestaande gebouw de Essenpas. In de nieuwe situatie komen alle leerroutes: vmbo-t, havo, vwo en tweetalig onderwijs, samen in één onderwijsgebouw. Samen leven, samen leren en samen werken: net als in de echte wereld. Een betrokken, levendige en gezellige school waar persoonlijke coaching, maatwerk en keuze centraal staan. Het wordt een inspirerend, eigentijds en duurzaam schoolgebouw in een parkachtige campussetting. Een plek voor het best denkbare onderwijs voor onze leerlingen.
 

Ons onderwijs
Wij willen onze leerlingen een fijne schooltijd met het best denkbare onderwijs geven zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen tot zelfbewuste wereldburgers in de samenleving van nu en morgen. Na 4, 5 of 6 jaar sluiten de leerlingen hun schoolperiode bij ons af met het diploma dat bij hen past. Onze school is een inclusieve plek waar iedereen welkom, gelijk, vrij en veilig is.

In ons onderwijsaanbod bieden we een vaste basis van vaklessen. Daarnaast is er ruimte voor coaching, maatwerk en keuze. Wij coachen onze leerlingen om regie te nemen in hun (leer)ontwikkeling en helpen hen te kiezen voor wat zij nodig hebben, wat hen uitdaagt en nieuwe ervaringen biedt.

Een lesdag bestaat (met name) uit vaklessen van 80 minuten waarin leerlingen actief leren en er ruimte is voor begeleiding en maatwerk.

In de keuzetijd bieden we de leerlingen ondersteuning, (vakoverstijgende) verdieping en verrijking en ruimte om aan de slag te gaan met het schoolwerk. In de driehoek leerling, ouder(s)/verzorger(s) en coach zijn we samen verantwoordelijk, volgen en begeleiden we de ontwikkeling van de leerling.
 

Nieuwsgierig?
Meer weten over onze school en ons uitgebreide aanbod? Kijk op www.obc-bemmel.nl

OBC Bemmel maakt deel uit van Scholengroep LingeRijn. Bekijk alle vacatures van de scholengroep HIER.