Over ons

De Oranje Nassausschool is een open christelijke basisschool in Geldermalsen met ongeveer 200 leerlingen. Op onze school is iedereen welkom, ongeacht zijn of haar achtergrond. We vinden het belangrijk dat kinderen zich gehoord en gezien voelen, open staan voor verschillen en zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en de gemeenschap. Om dat te bereiken werken wij onder andere met het programma De Vreedzame School

De school heeft het vignet Gezonde School behaald op het gebied van Welbevinden. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. 

Welbevinden is een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede schoolloopbaan. Goed welbevinden zorgt voor betere schoolprestaties.  

Wij werken actief aan een positief schoolklimaat. In een positief schoolklimaat voelen leerlingen zich thuis en betrokken. Leerlingen gaan met respect met elkaar om en leren zich sociaal, weerbaar maar ook kwetsbaar opstellen. Ze voelen zich gezien en geaccepteerd en hebben het gevoel erbij te horen.

In een positief en veilig schoolklimaat zijn duidelijke gedragsregels geformuleerd en wordt actief gereageerd op sociaal onveilige situaties en ongewenst gedrag zoals pesten.